Ääripäitä ja ärräpäitä

16.3.2011 Tämän kirjoituksen piti ensin keskittyä ääripäihin, mutta ihastuin hetkellisesti ä-kirjaimiin ja tämänhetkiseen tunnelmaan sopivasti lisäsin niitä muutaman lisää ärräpäiden muodossa. Seuraavassa jo jonkin verran rauhoittunut kuvaus viime päivien tapahtumista.

Muistan vielä kun olin juuri saapunut Vientianeen reilu pari kuukautta sitten, ja paikalliset (ml. tänne juurtuneet suomalaiset) päivittelivät kylmiä ilmoja ja pistivät lisää vaatetta päälle kun itse tuskastelin lämmössä turpoavien jalkojeni kanssa. Nopeasti sitä näköjään sopeutuu, sillä viime päivinä on ihan tosissaan tullut ikävä villasukkia… Maanantaina ilma oli vuodenaikaan nähden vähintään normaali, kuumaa kautta kun eletään niin mittarissa näytti 35C+ lukemia. Maanantaina iltana pimeä tuli normaalia aiemmin sillä tummat pilvet olivat peittäneet taivaan ja sade alkoi tyypillisesti juuri kun kävelin toimistolta fillarille. Eipä pieni sade ole ennenkään haitannut, ajattelin, ja lähdin iloisesti polkemaan kotiin. Matkalla fillarin aamulla hieman tyhjän oloinen takakumi tyhjeni tyhjenemistään ja päättelin sisäkumin poksahtaneen, kirosin ajoitusta. Tiistaina sateen jatkuessa turvauduin työmatkojen osalta taksiin ja iltapäivällä kollegan kyytiin.

Keskiviikkoaamuna (siis tänään) kyytiriippuvaisuuteeni kyllästyneenä kiskoin ylleni gore-housut ja sadeviitan ja lähdin taluttamaan pyörääni lähimpään korjaamoon edelleen jatkuvassa sateessa. Lämpötila oli tässä vaiheessa pudonnut maanantaista n. 20 astetta joten varpaani palelivat ihan kunnolla kun kahlasin varvastossuissani ajoittain nilkkoja myöden mutalätäköissä. Korjaamon kaveri tutki masentuneen oloista takakumia ja lonksuvaa vannetta ja sanoi iloisesti että tyhjää kumia suurempaa huolta ei ole. Huokaisin huojentuneena ja lähdin nopean kompurakäsittelyn jälkeen polkemaan kohti työpaikkaa, vain huomatakseni että kumi oli kilometrin jälkeen yhtä tyhjä kuin lähtiessäni kotipihalta ja kirosin korjaamon toimintaa. Ei muuta kuin suunta seuraavaa korjaamoa kohden. Matkalla tuli vastaan lievä äkkijarrutustilanne kun väistin hullua moottoripyöräkaaharia, ja tietysti satuin olemaan keskellä suurta vesilammikkoa ja takakumin alla ollut viemärinkansi luisti siihen malliin että löysin itseni seuraavaksi makaamasta kuravedessä. Hammasta purren nousin ylös ja talutin pyöräni toiseen korjaamoon, jossa sain yllätys yllätys täysin saman vastauksen kuin ensimmäisessäkin. Olin kuitenkin sen verran lannistunut räpiköinnistäni etten jaksanut väittää vastaan, ja aamun toisen kompurakäsittelyn jälkeen talutin loppumatkan töihin (ruuhka oli tukkinut kyseisen pätkän siinä määrin että jalkaisin olin liikennepoliisin huitovia käsiä lukuun ottamatta ainoa liikkuva osa liikenteessä).

Kahlattuani tieni työpaikan pihan mutamaailman läpi adrenaliini taisi laskea veressäni sen verran, että tajusin satuttaneeni jalkani kaatuessani. Oikea pikkuvarvas jonka mursin joskus teininä otti osumaa pahemman kerran, kirosin varvastossuja. Loppupäivän jouduinkin sitten selittelemään ontuvaa menoani ja kirosin taas mielessäni sitä, miten moni ihminen voikaan olla kiinnostunut hieman hitaammin tallustavasta falangista. Pääsin kuitenkin lopulta kotiin alkuillan ehkä ainoan kuivan puolituntisen aikana, huuhtelin polviin asti mutaantuneet sääreni lämpimässä vedessä ja kuuntelin kuinka sade alkoi taas ropista ikkunoihin. BBCn säätiedotus ennusti maanantaina että keskiviikkona ja torstaina sataa. Lisää päivä kumpaankin suuntaan ja saat äärimmäisen sääilmiön joita Laosin maaliskuuhun ei kategorisesti kuulu. Sadekauden pitäisi alkaa kesäkuussa, vasta sitten on lupa sataa päiväkausia enemmän tai vähemmän jatkuvasti…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s