Lomatunnelmia, osa 1

30.4.2011 Laosissa juhlitaan huhtikuussa buddhalaista uutta vuotta, Pi Mai Laoa. Käytännössä tämä tarkoittaa reilun viikon kestävää karnevaalia, josta esim. perisuomalainen vappu jää pahasti alakynteen. Todennäkoisesti siksi, että tyypillinen suomalainen vappusää lannistaa paatuneemmankin juhlijan muutaman päivän jälkeen, kun taas täällä lämpotila pyorii +35 ja +40 asteen välillä. Tämä tietää viikon kestävää vesisotaa (tässä kohtaa huomioitakoon että paikallisten supersoakerit ovat kovan kaliiberin vesileikkeihin suunniteltuja ‘leluja’), kiinni olevia kauppoja (kaikki ovat juhlimassa) ja moninkertaistuvia liikenneonnetomuuslukuja (kaikki ajavat enemmnän juovuksissa kuin yleensä). Töistä Pi Mai tarkoittaa kolmea päivää vapaata! En kuitenkaan kokenut itseäni riittävän rohkeaksi juhlimaan Pi Maita tänä vuonna, joten käytin mahdollisuuden hyväkseni ja suuntasin karnevaaliakselin (Myanmar, Laos, Thaimaa, Kamputsea) ulkopuolelle. Lentokentällä oli lähtiessäni vähintään kolmannes paikallisesta expat-populaatiosta, joten en selkeästikään ollut ainoa evakkoon pyrkijä.

Pääkohteeni oli tällä kertaa Indonesia, jonne matkasin Malesian kautta. Menomatkalla vietin muutaman päivän formulahuumaisessa Kuala Lumpurissa, jossa ajettiin Malesian GP saapumistani seuraavana päivänä. Majatalo oli puolillaan formulaturisteja ja bussimatkalla lentokentältä ajoimme aivan radan vierestä, mutta sen lähemmäs en päässyt tällä kertaa. No, tuskin tämän lähemmäs vahingossa pääseekään, kun ottaa huomioon että tiedostin koko formulakisan olemassaolon vasta pari päivää ennen matkaani. Kuala Lumpur itsessään jätti erinomaisen vaikutelman, kaupungissa riittää paljon tekemistä ja sen ulkopuolellakin vaikuttaa olevan lukuisia mielenkiintoisia kohteita tulevia retkiä ajatellen. Kävin mm. kalakylpylässä, jossa jalat upotetaan pieniä kaloja täynnä olevaan altaaseen ja kalat käyvät kilpaa jalkojen kimppuun kuten kuvasta näkyy:

My feet being eaten away

Kutittaa sitten aivan vietävästi ensimmäiset pari minuuttia, mutta 10 minuutin jälkeen altaasta voi nostaa superpehmät ja -sileät jalat. Kiinalaiskorttelissa eksyin kapealle torikujalle, missä paikallisetkin pitivät rättejä nenänsä edessä teuras- ja suolistusjätteistä lähtevän hajun takia. Teki tiukkaa päästä kujan toiseen päähän ilman oksentamista tai liukastumista! Kävin myös kävelyllä aivan keskustassa olevan KL-tornin juurella olevassa suojellussa sademetsässä, jossa on yli 100 vuotta vanhoja puita ja monenlaista elämää painivista apinoista hyonteisiin ja käärmeisiin (joita en tosin nähnyt kuin vilaukselta kun se katosi polulta kasvillisuuden sekaan). Alla kuva puiden lomasta bongatusta KL-tornista, joka olikin sitten ainoa Kuala Lumpurin perusnähtävyyksistä joka tuli nähtyä tällä kertaa.

KL Tower, spotted through the canopy of the Bukit Ninas rainforest reserve

Seuraavaksi kerraksi jäivät sitten ainakin kuuluisat Batu-luolat, riippusiltakävely sademetsässä, Lake Gardens -puistoalueen orkidea- ja perhospuutarhat ja monta muuta, puhumattakaan pääkaupungin ulkopuolella olevista paikoista joihin kannattaa kuulemma varata päivien sijaan mieluummin viikkoja. Seuraavassa kirjoituksessa taas tiedossa reissun pääasiallisen kohteen Indonesian seikkailuja, kun allekirjoittanut uskaltautui laitesukelluskurssille ja lähti etsimään Nemoa Tyynen valtameren pohjasta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s